(14 uur – 36 uur per week, per direct)
Wat ga je doen?
Het cluster Kinderen en Jongeren is op zoek naar enthousiaste collega’s om onze multidisciplinaire revalidatieteams te versterken. Het betreft zowel locatie Dr. Jan van Breemenstraat (36 uur) als locatie Drostenburg (14 - 16 uur) waarbij ook een combinatie tussen beiden locaties tot de mogelijkheden behoort.
Op locatie Jan van Breemen behandelen we kinderen en jongeren van 0 t/m 18 jaar met verschillende diagnoses, zowel poliklinisch als in therapeutische peutergroepen. Binnen de therapeutische peutergroep bieden we kinderen van 0-4 jaar met (motorische) ontwikkelingsproblemen intensieve paramedische behandeling en ontwikkelingsbegeleiding. Binnen de polikliniek behandelen we kinderen t/m 18 jaar die als gevolg van ziekte of aandoening problemen ervaren op diverse domeinen van het dagelijks leven. Veel voorkomende diagnoses zijn Cerebrale Parese, NAH en DCD. Door de unieke samenwerking met reumatologie behandelen we ook een grote groep patiënten met jeugdreuma (JIA), hypermobiliteit en chronische pijn.
Locatie Drostenburg is een multiculturele school (BSO en VSO) voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking en/of chronische aandoening, waar de revalidatie volop in ontwikkeling is. In nauwe samenwerking met het onderwijs vindt revalidatiebehandeling plaats.
Dit team geeft uitvoering aan de poliklinische behandeling van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Veel voorkomende diagnosen bij kinderen op Drostenburg zijn CP, NAH en neuromusculaire aandoeningen.
Als GZ-psycholoog / orthopedagoog generalist lever je een bijdrage aan observatie en diagnostiek en geef je adviezen aan de ouders van kinderen en aan de betrokken therapeuten. Psychologische behandelingen zijn met name gericht op het verwerken van traumatische ervaringen, het leren omgaan met beperkingen, het omgaan met neuropsychologische problematiek en emotieregulatie problemen.
Je werkt nauw samen met de maatschappelijk werkers in systeemgerichte behandelingen en coacht het team in de aanpak van emotionele en gedragsmatige aspecten. Indien nodig verwijs je door en stem je af met andere (GGZ-) zorgaanbieders in de regio. Een consulent kinder- en jeugdpsychiatrie is aanwezig voor medebeoordeling en overleg.
Wie ben jij?
Waar ga je werken?
Je komt te werken in een multidisciplinair behandelteam die op beiden locatie bestaat uit +/- 25 medewerkers. De kinderrevalidatieartsen leiden de behandelteams en zijn eindverantwoordelijk voor het revalidatieproces. Er is een nauwe samenwerking tussen de verschillende disciplines die ieder vanuit hun eigen expertise een bijdrage leveren. Ouders worden actief betrokken bij het plan van aanpak en de behandeling. De multidisciplinaire aanpak is onmisbaar bij de complexe problematiek. De hulpvraag van de kinderen en de ouders is uitgangspunt voor de behandeling.
Bij Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie werken ruim 700 professionals in circa 130 beroepen. Naast de twee hoofdlocaties van Reade in hartje Amsterdam bieden wij zorg, ondersteuning en advies in tal van ziekenhuizen, kinderdagcentra en scholen in Amsterdam en omstreken. Wij doen er alles aan om cliënten weer grip te geven op hun leven. Dat doen we met de inzet van de allerbeste professionals, wetenschappelijk onderzoek, de mogelijkheden van de technologie, ons inventieve denkvermogen en onze betrokkenheid met cliënten. Met overtuiging, plezier en positiviteit. Iedere dag opnieuw.
Wat biedt Reade jou?
Met plezier naar je werk gaan en kunnen groeien als professional én als mens. Dat vinden wij belangrijk.
Daarnaast bieden wij jou:
Wil je weten wat Reade nog meer te bieden heeft? Kijk dan op de pagina Daarom Reade.
Zet jij de eerste stap?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martine Gerards, coördinator Kinderteam Jan van Breemen op 020- 242 1505.
Reageren kan t/m 10 januari 2021.
De gesprekken vinden naar verwachting plaats in de week van 18 januari 2021.
Deze advertentie wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.