Collega aan het woord:
Sarai Buitelaar
Werkzaam als Verpleegkundige

 

Collega aan het woord:
Sarai Buitelaar
Verpleegkundige

Mijn eerste ontmoeting met een revalidant met een verse hoge dwarslaesie kan ik over 10 jaar nog steeds tot in detail navertellen. Met een grote knoop in mijn maag liep ik de kamer in en werd ik geconfronteerd met iemand die van het een op het andere moment verlamd was geraakt. Voor wie het leven nooit meer hetzelfde zou zijn als voorheen. Langzaamaan werd zichtbaar dat de revalidatie zijn vruchten afworp. Opeens kwamen de mogelijkheden in beeld. Dag in dag uit werkten wij er met zijn allen aan om deze revalidant weer op weg te helpen en een nieuwe invulling aan het leven te geven. Ik ben dankbaar dat ik daar een belangrijk steentje aan heb mogen bijdragen.Wat heeft jou naar Reade gebracht?
Na stages in het ziekenhuis en mijn baan binnen de gehandicaptenzorg, was ik op zoek naar meer uitdaging en groeimogelijkheden. Een vriendin werkte bij Reade. Nog steeds trouwens! Toen ik hoorde hoe enthousiast zij was over Reade en wat voor mogelijkheden er zijn, ben ik gaan solliciteren. Vanaf dag 1 wist ik het zeker, dit was dé plek om mijzelf weer als verpleegkundige neer te zetten en vooral om weer met plezier te werken. Iets wat ik al langere tijd niet meer had ervaren. De warmte van het team en vooral de veiligheid die ik direct heb mogen ervaren, hebben voor mij alle spanning van de eerste periode weggenomen. Dit is nu zes jaar geleden.

Vertel eens iets over je functie als verpleegkundige bij Reade.
Ik werk als verpleegkundige op afdeling 1 binnen de kliniek, waar wij met name revalidanten zien met een dwarslaesie, maar ook een aantal andere ziektebeelden. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je veel nieuwe dingen leert en bekend raakt met verschillende soorten doelgroepen en hierdoor blijf je je kennis vergoten.

Mijn eerste ontmoeting met een revalidant met een verse hoge dwarslaesie kan ik over 10 jaar nog steeds tot in detail navertellen.

  Mijn eerste ontmoeting met een revalidant met een verse hoge dwarslaesie kan ik over 10 jaar nog steeds tot in detail navertellen. 

Wat vind je het meest bijzondere aan jouw baan?
Het mooiste aan mijn baan is dat ik direct naast de revalidant mag staan en hierdoor getuige ben van een heel bewonderenswaardig en onvoorstelbaar moeilijke periode in iemand zijn leven. Samenwerken aan nieuwe mogelijkheden en daar het maximale uithalen, iets wat bij iedere revalidant om een andere invulling vraagt en juist in dat meebewegen en creatief denken is Reade zo goed.

Wat maakt het werken als verpleegkundige bij Reade zo leuk?
Wat er bij mij voor zorgt dat ik met plezier naar mijn werk ga is dat we een fijn en sterk team hebben. Dat we weten wat we aan elkaar hebben en allemaal bijdragen aan een goede en veilige teamsfeer. De charme van Reade is dat het heel gemoedelijk aanvoelt en dat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. Dit gecombineerd met een enorm uitdagend, Interessant en divers specialisme zorgt ervoor dat ik na 6 jaar nog lang niet uitgeleerd ben en met veel enthousiasme naar mijn toekomst binnen Reade kijk.


Kom je bij ons als verpleegkundige werken, dan bieden we je niet alleen een baan, maar een loopbaan waar je zelf de touwtjes in handen hebt. En omdat we een organisatie zijn die voorop loopt in het creëren van een loopbanen, nodigen we je uit om een kijkje te nemen over ons programma Verpleegkundigen Kiezen Koers.