Collega aan het woord:
Marc van den Heerik
Werkzaam als Psycholoog

 

Collega aan het woord:
Marc van den Heerik
Psycholoog

 

Wat de grootste bijdrage levert aan mijn werkplezier, zijn mijn collega’s bij Reade. Ik merk dat iedereen altijd naar elkaar omkijkt en voor elkaar zorgt. Het ging heel vanzelf om mijn collega’s ook op persoonlijk vlak snel beter te leren kennen. Dit maakte dat ik me snel op mijn gemak voelde bij Reade en ik mij zodoende ook zelfverzekerder voelde in mijn rol als psycholoog.
 

Hoe ben je bij Reade terecht gekomen?
Ik heb in het knusse Utrecht Neuroscience & Cognition en Neuropsychologie gestudeerd. Mijn stage daar was al binnen de revalidatie, maar dan de kinderrevalidatie. Na mijn afstuderen, heb ik op verschillende plekken ervaring opgedaan totdat er een vacature was bij Reade. Een plek die ik altijd een beetje in de gaten hield voor nieuwe vacatures en waar ik nu sinds 2019 met plezier werk.

De revalidatie is altijd een setting geweest waar ik mij fijn heb gevoeld. Ik geloof dat mensen goed geholpen kunnen worden, als je naast ze gaat staan op gelijkwaardig niveau.

 De revalidatie is altijd een setting geweest waar ik mij fijn heb gevoeld. Ik geloof dat mensen goed geholpen kunnen worden, als je naast ze gaat staan op gelijkwaardig niveau. 

Wat maakt de revalidatiesector voor jou zo bijzonder?
De revalidatie is altijd een setting geweest, waar ik mij fijn heb gevoeld. Ik geloof dat mensen goed geholpen kunnen worden, als je naast ze gaat staan, op gelijkwaardig niveau. Dat is iets wat binnen de revalidatie heel makkelijk gedaan wordt. Zo werk ik op de kliniek waar wij mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) behandelen. Om te weten wat de gevolgen zijn van het hersenletsel, is het heel belangrijk om te weten wie iemand daarvoor als persoon was en hoe zijn leven eruit zag. Hiervoor werken wij als team nauw samen met revalidanten en hun naasten. Om op zo’n persoonlijk niveau met iemand te mogen werken, vind ik echt fantastisch.

Wat is de essentie van jouw functie?
Als (neuro)psycholoog breng ik mogelijke emotionele, cognitieve en gedragsmatige klachten in kaart. Dit wordt gedaan middels gesprekken en testonderzoek. Vervolgens bied ik begeleiding hoe hier mee om te gaan voor zowel revalidanten, naasten als het behandelteam.