Ervaringsdeskundigen voor de vrijwilligerspool

(4 uur per week - donderdagochtend)

“Het vrijwilligerswerk bij Reade is erg mooi om te doen. Ik heb hier ontzettend veel waardevolle ervaringen opgedaan. Maar het leukste is toch om elke week weer een keer te zien dat je door je hulp een mooie lach op het gezicht van de revalidanten kan toveren”
Jana, vrijwilliger kliniek

Ben jij enthousiast, heb je veel geduld en wil je graag andere mensen helpen? Wij zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen (geen lotgenoten) voor onze amputatiepoule. Je kunt goed luisteren en je bent in staat datgene te filteren uit een gesprek met een revalidant, waardoor jij kunt ondersteunen. Hier kan je jouw eigen ervaring voor inzetten. Je kunt daarom van grote waarde zijn binnen ons team. Hoe dan ook, je levert een bijdrage aan het welzijn van de revalidant!

Waar kom je te werken?
Je komt te werken als vrijwilliger In het amputatieteam van ervaringsdeskundigen binnen de kliniek van Reade. Hier revalideren revalidanten die een amputatie hebben opgelopen door bijvoorbeeld een ongeluk. Geen enkele revalidant is dezelfde en dat maakt het dan ook leuk om hiermee te werken als vrijwilliger.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een amputatie en hebt minimaal 2 jaar geleden het revalidatieproces doorlopen.
  • Je hebt je eigen ervaringen opgedaan en je participeert weer in de maatschappij.
  • Je hebt MBO/HBO-denkniveau.
  • Je vindt het leuk en bent in staat anderen te ondersteunen in hun revalidatieproces.
  • Je bent bereid scholing voor ervaringsdeskundigen te volgen en je functie verder te ontwikkelen waar nodig.

Wat bieden wij?
Wij bieden goede begeleiding. Je bent automatisch lid van de personeelsvereniging van Reade. Jaarlijks is er voor alle vrijwilligers van Reade een uitje. Het is mogelijk per keer een onkostenvergoeding van € 5,- aan te vragen.

Zet jij de eerste stap?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Erwin van Rheenen, ervaringsdeskundige, e.v.rheenen@reade.nl 

Vanwege de veiligheid en bescherming van cliënten en medewerkers wordt bij indiensttreding een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.