Collega aan het woord:
Lynette Spits
Werkzaam als Kinderfysiotherapeut 

Collega aan het woord:
Lynette Spits
Kinderfysiotherapeut

Ik heb een master kinderfysiotherapie gedaan waar je leert en werkt tegelijkertijd. In die periode zag ik een zeer diverse doelgroep in de eerstelijns-praktijk waardoor ik breed opgeleid werd. Maar ik wist al snel dat de kinderrevalidatie mijn plek moest zijn. En daar gingen deuren open: Reade startte een therapeutische peutergroep op een externe locatie. Vanaf het prille begin mocht ik helpen met het vormgeven van die groep. Dat was een perfecte match, want naast mijn rol als fysiotherapeut heb ik een enorme drang om zorg kwalitatief goed en efficiënt neer te zetten. Mijn competenties kan ik binnen Reade goed kwijt. Niet alleen als een kinderfysiotherapeut, maar vooral ook als een speler in een team waar iedereen op hetzelfde doel willen scoren, maar we allemaal een andere rol in mogen nemen op en naast het speelveld.

 


Vertel eens iets over je functie als kinderfysiotherapeut bij reade.
Het is een combinatie van uren lang spelletjes spelen in de behandelruimte, biomechanisch nadenken over bewegen en het coachen van ouders. Dat maakt het werk zo interessant. Ondanks dat ik met een hele specifieke doelgroep werk, is het takenpakket breed en uitdagend. Samenwerken met andere disciplines is vervolgens de kers op de taart. We bereiken als team, samen met kind en ouders, echt goede dingen.

Waarom koos je voor revalidatie
Omdat we multidisciplinair werken, kunnen we een kind of jongere echt een grote kans bieden om een fijne en leuke plek (terug) te geven in de maatschappij. De beperking die een kind heeft vanaf geboorte, na een ziekte of ongeval zetten we om in een uitdaging: hoe gaan we ervoor zorgen dat jij mee kunt doen!? Die manier van denken en werken past me.. 

Het is een combinatie van uren lang spelletjes spelen in de behandelruimte, biomechanisch nadenken over bewegen en het coachen van ouders.

Wat maakt het werken bij Reade, inhet bijzonder, zo leuk?
We zijn gevestigd in een grote stad. Amsterdam brengt zoveel verschillende culturen mee. Dat legt een ontzettend leuke en vooral leerzame laag over mijn werk heen.
Daarnaast is mijn ervaring dat Reade je kansen geeft. Als je zelf met goede ideeën komt en die kans grijpt, is er veel mogelijk. Dat kan van alles zijn! Daardoor ben ik de ene dag bezig met het schrijven van een nieuw behandelprogramma, de andere dag zet ik een goede behandeling neer met mijn team, en de volgende dag organiseer ik een leuk uitje met de personeelsvereniging. Zo blijft het iedere week een feestje om naar werk te komen.